Amszterdami Tulipán Fesztivál

Európa Virágoskertje, a Keukenhof ma reggel csodás, de az eddigiektől nagyon eltérő fotókat közölt abban a posztban, ahol az amszterdami Tulipán Fesztiválra hívta fel a figyelmet.

A Tulipán Fesztivál hagyományos módon a holland tavasz kezdetét jelzi. Az, hogy ez most pont hóeséssel és tíz centis hótakaróval vegyült, az más kérdés. Viszont ennek köszönhetőek a Keukenhof rendkívüli képei.

A program március 24-től május 15-ig tart. Ez idő alatt Hollandia- szerte több rendezvényt tartanak. Ezek közt megtalálható a Keukenhof, a holland virágparádé és a tulipánföldeket megcélzó különleges túrák is. Az események közül több Amszterdam környékén kerül megrendezésre.

Programajánlat:
Keukenhof, Európa virágoskertje:
A legnépszerűbb ‘virágattrakció’ Hollandiában. A Keukenhofban minden évben virághagymák tízezreit ültetik művészi kialakításban, hogy azok a látogatók számára a legjobb esztétikai élményt nyújtsák.

Tulipánfarmok, ahol be is lehet menni a virágok közé:
‘De Tulperij’ tulipánfarm- Lisse, Amszterdamtól kb. 35-40 km-re.
‘The Tulip Barn’- Tulipánkert, 175 különféle tulipánnal és a csodás fotók elkészítéséhez különböző kihelyzett tárgyakkal

Amszterdami Virágparádé:
Az Amszterdami Virágparádé Hollandia leghíresebb virágok köré rendezett látványossága, a tavasz fénypontja. Ennek dátuma idén április 23-n, szombaton lesz.

Egész éves ‘virágos’ turistalátványosságok: https://tulipfestivalamsterdam.com/flower-museums/

A holland virágföldek minden évben látogatók millióit vonzzák. Ezek az országban rengeteg helyen megtalálhatók, de van néhány, ami kifejezetten a látogatók számára jött létre. A hagymanevelésre szakosodott földekkel ellentétben itt, ezeken a farmokon a vendégek nyugodtan bemehetnek a virágföldek belsejébe, akár le is szedhetik a virágokat.

Hollandiában a tulipánföldek mellett jácint-, krókusz- és nárciszmezők is vannak. (Nyáron pedig mások, mint pl. csillagfürt, dália.)
A legjobbnak a Bollenstreek mezőit tartják, amiknek régiója Amszterdamhoz, Haarlemhez, Leidenhez, Hágához és Rotterdamhoz is közel van.


Tulipánföldek: https://tulipfestivalamsterdam.com/sightseeing-tulip-fields/

https://tulipfestivalamsterdam.com/tulip-farms-amsterdam/

További fontos linkek a témában:

https://detulperij.nl/

https://keukenhof.nl/en/?gclid=CjwKCAjwxZqSBhAHEiwASr9n9HUk46mh00sQLisPhGNgFO_xCgTUqLeXCjtFLp3xyi1avP2Xi0wDMBoCIEYQAvD_BwE

https://thetulipbarn.com/

https://tulipfestivalamsterdam.com/flower-parade/

https://tulipfestivalamsterdam.com/tulip-festival/

https://www.google.com/search?q=Experience+the+flowers+attractions+all+year+long&oq=Experience+the+flowers+attractions+all+year+long&aqs=chrome..69i57.1568j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Jó szórakozást!
Vera

Hozzászólás