Augusztusra a holland utakon lehet a repülő autó

repulo auto1
A repülő autó a holland PAL-V cégtől augusztusra kerülhet a nyilvános utakra.
A raamsdonkveer-i székhelyű vállalatnak ez egy új lépés lesz a régóta várt első modell kiadására.
A PAL-V, egy úgynevezett repülő autó augusztusban megy át a Rijksdienst Wegverkeer- Közlekedési Hatóság- utolsó jóváhagyásán, eztán a jármű az utakra kerülhet- ezt jelentette be múlt pénteken Marco van den Bosch az Omroep Brabantnak.

 

Ezen a módon a 2017-ben bemutatott V-Pal piaci bevezetése egy fokkal közelebb kerül. Ezt eredetileg 2019-re tervezték, de a megfelelő tanúsítványok hiányában 2021-re lett halasztva.
……..
Időközben a gondok elsimításra kerültek és a PAL-V biztosan eljuthat az útra. Először 2012-ben repült, akkor még egy tesztmásolattal.
Két éve az NU.nl már beszélt Robert Dingemanse vezérigazgatóval, aki akkor részletesebben kidolgozta a PAL-V lehetőségeit a holland piacon tekintettel arra, hogy Hollandia sűrűn lakott és relatív kevés reptérrel rendelkezik.
……..
A Pal-V Liberty Sport Edition adó nélkül 299.000 euróba kerül. Az első széria kilencen példánya, amivel a gyártás megindul, az úgynevezett Pioneer Edition 499.000 euróért lesz elérhető.
……..

Az úton a PAL-V legnagyobb sebessége 160 kilométer / óra, a levegőben 180 kilométer / óra. Az 500 kilométeres maximális távolság elérése érdekében ajánlott 140 km / órás sebességgel repülni. A PAL-V maximális magassága 3500 méter.

repulo auto1

https://www.nu.nl/auto/6065541/vliegende-auto-uit-nederland-in-augustus-de-weg-op.html?fbclid=IwAR2EMxbr5PeG9csys5yEitHq97RiPX8Si32VZq4v0rSS7_F4EA08tcYVmjo
(Részletek a holland cikkből)

Vera

#Hollandia #Friesland #fríz #holland
#ötlet #leleményesség

Hozzászólás