Szállás- anomáliák Budapesten

szallasfglalas5.2.jpg

Mivel már évek óta Hollandiában élünk már volt alkalmunk kipróbálni milyen is szállást keresni- foglalni Budapesten. Nos, nem egyszerű. Az ember azt gondolná, hogy az internetnek hála semmi gond: megkeresed a megfelelő portált, kiválasztod a helyet és ennyi. Csak valamiért rendszeresen belebotlunk az ‘ ügyeskedőkbe ‘ .
Két esetről szólnék, nem is túl kirívóak, nem is jártunk (még) pórul csak furcsa. Itt elszoktam a hasonlóktól.
Legutóbb amikor családostól mentünk haza lefoglaltunk egy szépnek- jónak kinéző lakást: a fotók szépek voltak, a hely tökéletes- szinte pontosan a Bazilika mellett ami nekünk a közlekedés szempontjából a lehető legjobb. A Bazilika környéke se semmi de pesti lévén az már nem számított újdonságnak, inkább a közlekedési lehetőségek számítottak.
A foglalást követő egy- két órában már csörgött a telefonunk, a másik oldalon az ingatlan tulajdonosa beszélt: ‘ csak ‘ annyit szeretett volna, hogy mondjuk le a weboldalon a foglalást és intézzük el feketén- azaz igazolás, egyéb nélkül fizessünk- mert az neki jobb. Félve attól, hogy fizetünk, utazunk ezer- párszáz kilométert és utána meg nem lesz lakás- mivel semmi nyoma nem volna a foglalásnak- ebbe nem mentünk bele, ragaszkodtunk a hivatalos formához.

szallasfglalas2

Miután megérkeztünk késő éjjel- vagy nagyon kora hajnalban- a tulaj első kérdése az azonnali, teljes fizetés igénye volt majd jött az, hogy nem jelent be minket mint vendégeket- ezzel is spórolva az adófizetési kötelezettségén- persze teljes díjjal számolt mindent végig, idegenforgalmi adót is minden napra kifizettük annak ellenére, hogy valószínűleg az egészet csak zsebre tette. A lakás pedig amit kaptunk totál más volt mint a képeken. De- mivel legalább tudtunk hol lakni és ennyi elég is volt- nem problémáztunk. Igaz, annyi rugalmasság volt benne, hogy amikor a picurom belázasodott azonnal kaptunk egy lázmérőt. Ebben a helyzetben pedig ez valóban nagy segítség.
Idén nagyon fontos eseményre megyünk haza, muszáj mindennek rendben folynia. Ezért is megpróbáltam összehangolni a repülőjegyek és a szállás időpontját és együtt lefoglalni- megvásárolni őket. Gondoltam kis naivként, hogy két hónappal korábban elég keresni- arról pedig szó sem volt, hogy a neten található információk nem valósak.
A két legnagyobbnak mondható szállásportálon kerestem és írtam rá 5! hirdetőre akik közül egy sem válaszolt. Eztán találtunk egy teljesen másikat ami minden szempontból oké volt: beírtunk minden adatot, személyek száma- kora és mettől- meddig mennénk. Rá is nyomtunk a foglalás gombra amit a rendszer el is fogadott, ki is írta, hogy persze, van még a megadott időtartamra megfelelő apartman, a foglalásunk megtörtént, a
szállásadó hamarosan jelentkezni fog a részletekkel (számlaszám).

szallasfoglalas1

Megvettük a repjegyeket, írtunk a családnak, hogy minden oké. Meg lehet nyugodni, megyünk haza. Reggelre jött az üzenet: a lakás kiadója úgy gondolta, hogy neki ez az ár nem éri meg- annak ellenére, hogy a weboldalon minden pontosan fel volt tüntetve- merthogy Sziget fesztivál meg aug. 20… Menjünk azonnal, AZON a napon amikor az üzenetet írta vagy fizessünk több mint dupla árat ahhoz képest amiért lefoglaltuk.
Természetesen szerintem ez nincs rendben és annak ellenére sem, hogy anyagilag nem jártunk pórul mert még utalás nem történt. Még az indokot is megérteném ha már eleve ezekkel a feltételekkel lett volna fenn a hirdetés: ettől- eddig ez az ár, nem pedig utólag jön meglepetésnek. Slusszpoén, hogy miután megírtam neki, hogy köszönöm, akkor ebből nem kérünk kaptam még egy üzenetet, hogy akkor engedne belőle egy kicsit… Az eredetihez képest még az is több, mint 150-170% lett volna.
Mondanom sem kell másik szállást foglaltunk le végül- sokkal rosszabb helyen és még jóval drágábban is- de most nyugtalan is lettem: az előzmények után félek, hogy milyen meglepetések várnak. Lesz-e egyáltalán valóban hol megszállnunk? Tényleg olyan/ az lesz, mint a képeken? Vagy megint egy teljesen másik lakást kapunk mint amiről szó volt? Mert a hely ugyan nem a legjobb de a lakás a fotókon rendben lévőnek látszik.

szallasfogalas3

A párom nemrég elment egy fesztiválra- nem messze a holland- belga határtól- aminek nagyjából 200 ezer látogatója volt. Utánanéztünk, semmi ár nem emelkedett meg a környéken erre az időtartamra. De ismétlem: még ezzel sem volna gond, tudok róla, hogy itt is eltérő összegeket kell kifizetni vakáció- időszakban és csúcsidőn kívül. Egyszerűen ilyenkor korrekten fel is van tüntetve a különbség. Otthon miért nem?

Vera

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s